Kodu

Prantsuse šokolaadikook

Lia Virkus 11.11.2017, 10:39

Tarte au Chocolat on igati väärikas kaaslane igal peolaual auravale kuumale kohvile!

200 g tumedat šokolaadi (soovitatavalt 70%)

150 g toasooja võid

2 dl suhkrut

4 muna

1,5 dl nisujahu

2 sl konjakit või brändit

Serveerimiseks: vahukoort

Kaunistuseks: meelepäraseid marju, näiteks viigimarju

Sulata šokolaad veevannil. Vahusta toasoe või suhkruga, vahusta hulka munakollased. Sõelu juurde ka jahu ja sega, lisa väheke jahtunud sulašokolaad. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse. Sega viimaks ettevaatlikult hulka ka konjak.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 20–22 minutit, kuni kook on pealt veidi kummis ja juba mõned praod tekkimas. Kook ei pea olema keskelt täiesti läbi küpsenud, just nii jääb see jahtudes mahlane ja imehea. Serveeri jahtunult koos vahukoore ja marjadega.